Geçtigimiz Yıldaki Teknolojik Gelişmeler

Koca bir yılı geride bıraktık. 2016 yılı teknolojik açıdan çok fazla şey getirdi. Geçtiğimiz yılda teknoloji adına bir çok gelişme yaşadık. Teknolojinin dünyada artık ülkeler için önemini belirtmeye gerek yok. Katma değeri yüksek teknoloji üreten ülkeler aslında dünyayı yöneten ülkeler olarak da anılmakta. Ülkemizde maalesef bu konuda pek ileri adımlar atılamıyor. Avrupa'daki bir ülke 1kg teknolojiyi bize 900 dolara satarken biz 1kg teknolojiyi onlara 5 dolara ihraç edebiliyoruz. Bu da maalesef bizim değinmemiz gereken çok önemli bir konu.

 

Bu teknolojik gelişmelerin önü her geçen yıl daha fazla açılıyor. Son 20 yıldaki teknolojik gelişmenin son yüz yıldakinden daha fazla olduğunu söylesek herhalde yanlış olmaz. Peki geçtiğimiz yıllarda yaşanan bu teknolojik gelişmelerin ne olduğuna şöyle bir göz gezdirelim ne dersiniz..

 

Aquila İHA; Facebook'un ürettiği bir hava aracı. Facebook bu araçla dünyanın en uzak köşelerine internet götürebilmeyi planlıyor. Aslında bu projeyi daha önce google düşünmüş. Helyum balonlarıyla yapmaya çalışmışlar fakat Facebook bunu bir adım ileri götürmüş. Artık onlardan mı ilham almış desek. Bilemiyoruz. Bu araç bir kez havalandığında 90 gün havada kalabiliyor. Enerjisini ise sırtındaki güneş panellerinden sağlıyor.

 

Facebook M; Mobile Facebook yazılımı içinde yer alan ve sizin sesli olarak sorduğunuz sorulara mesajlara yanıt veren bir yardımcı bot diyebiliriz. Şu an tam anlamıyla california'da hizmet veriyor. Kısa süre içinde bütün dünyaya yayılması bekleniyor.

 

Oculus; Bu araç ile kendinizi izlediğiniz videonun içinde gibi hissediyorsunuz. Oculus adeta sizin gözleriniz oluyor. Sizi bambaşka bir dünyaya taşıyor. Çok gerçekçi olduğunu söyleyebiliriz.

 

 

Pepper Robot; Bir japın icadı. İnsanlarla iletişimde usta. Humanoid sınıfında. Sizle sadece iletişim kurmuyor yüz mimiklerinizi okuyup sinirli yada mutlu olduğunuzu anlayabiliyor. Kısacası sizinle beraber ağlayıp gülüyor.

 

Tesla 3; Elektrikli otomobilin adı tesla. Dudak uçurtan performansa ve dayanaklılığa sahip. Fiyatı da 35 bin dolar olan bu araç bmw ile kapışacak cinsten.

 

Meteoroloji İstasyonu; Bu çok gelişmiş bir hava durumu yazılımı.. Sadece ios ortamında indirilebiliyor. İsmi Seasonality. Haritalar çok gerçekçi ve tahmin oranı oldukça yüksek diyebiliriz.

Yorumla! Görüşleriniz bizim için önemli..

kapat