Iphone 8 Yolda!

Dev şirket Apple Iphone 8 için kolları sıvadı. Apple'ın yeni amiral gemisi Iphone 8 olacak gibi görünüyor. Öyle ki forumlarda spekülasyonlardan daha fazlası ortaya atıldı. Iphone bu sefer çok iddialı. Güvenilir bir kaynaktan iphone 8'e ait detaylı çizim dosyası paylaşıldı. Bu dosyaya göre telefonun 3 boyutlu görüntüsü elde edildi.

 

Iphone 8 için çizilen bu render'da şekil daha önceki iphone'lara çok benzese de tabi ki yeni bir sürü özelliği mevcut. Öncelikle kablosuz şarja izin veren yeni tasarım mevcut. Telefonun arkasında cam kaplama var. Ekran boyutu biraz daha büyümüş. 4.7 inç'ten 5 inç'e yükselmiş. 5.5 inç'lik plus ekranı ise 5.8 inç'e

yükselmiş. Bu render'a göre ekranı baştan başa tamamen telefonu kaplayacak. Bu durumda her iki modelin de ekran boyutları büyümüş olacak.

 

Yeni model iphone7'den daha uzun, geniş ve kalın olacak. Çift kamera olacak. Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl apple iphone 7 ve iphone 7 plus için kulaklık girişini kaldırmıştı. Telefon bağlantısı ve için yeni ara kablo da geliyor. Bu yeni ara kablonun adı "Ultra Accessory Connector" Bu kablonun kulaklıklarda kullanılacağı da belirtilenler arasında. Ayrıca yine bu kablonun oldukça kısa olacağını söyleyelim.

 

 

Yine farklı bir özellik.. Iphone 8 sizi gözünüzden tanıyacak. Apple muhtemelen bu hayalini bu sefer gerçekleştirecek. Telefondaki parmak izi sensörü kaldırılacak. Bunun yerine göz bebeğinizle telefona sadece bakarak kilidi açabileceksiniz. Iphone bu teknolojiyle beraber artık sizi telefona dokundurmadan kullandırmaya başlayacağını söylesek abartmış olmayız. Diğer geri kalan özellikler ise kablosuz şarj olacak fakat kablosuz şarj aparatı cihazla ayrı olarak satılabilir. Yalnız bu kablosuz şarj özelliği diğerlerinden biraz farklı. Telefon elinizdeyken şarj olabilecek. Telefon baştan aşağı yeniden tasarlanıyor. Ekran OLED olarak yeniden tasarlanıyor. Telefonda arka aksamdaki devre sistemi küçültülüp pile daha çok alan ayrılıyor. Bu da pilin daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Pil bu modelde oldukça geliştirilmiş olacak. Pil 2700 mAh. Iphone bu yeni modelde OLED ekrana geçtiği için maliyet arttığından bu da satış fiyatlarını etkileyecek. Bu duruma göre fiyatların beklenenden çok daha yüksek olacağını söyleyebiliriz.

Yorumla! Görüşleriniz bizim için önemli..

kapat