Nokia 9'dan Detaylar Geliyor

Dünyada telefon piyasasında inanılmaz bir rekabet söz konusu. Her gün yeni davalar oluyor. Bu büyük çatışma rekabetle birlikte telefonlarda hiç bitmeyen yeni özellikler eklenmesine katkı sağlıyor. Bildiğiniz üzere Nokia son olarak Apple'a karşı bir dava açmıştı. Davaların sebebi olarak kısaca patent sorunları diyebiliriz. Yani iki şirketin ürünlerindeki birbirine benzeyen özellikler sebebi ile olduğunu söylemiş olalım. Ayrıca daha önce aralarında davalar yaşanan ve Samsung'un en büyük rekabetçisinin Apple olduğunu bildiklerinden Samsung'dan dava konusunda yardım istemişlerdi. Bu yardımın içeriği daha önceki Samsung & Apple arasındaki davaların dosyalarına erişmekti. Bu konuda bir Samsung ve Nokia müttefikliğinden bahsetmek mümkün.

 

 

Şimdi ise şirket yeni Nokia 9 serisinin 2017'de tüm dünyada satışa sunulacağını duyurdu. Bu model ile bir hayli iddialı olan Nokia'nın bu modelinin yeni amiral gemisi olduğu söyleniyor. Mobil kongrede tanıtım yapan şirket Nokia 9 tanıtımı ile adeta gövde gösterisi yaptı ve ne kadar iddialı olduklarını gösterdi.

 

Menşei Finlandiya olan cep telefonu üreticisi Nokia, yeni bir modelle piyasaları çalkalayacak. Nokia 5 ve Nokia 6 modellerinden sonra sıra şimdi Nokia 9'da. Kısacası Nokia bu telefon ile tam bir sahalara dönüş planı içine girdi. Teknik özelliklerine değinmeden önce bu telefondaki en dikkat çeken özelliğin işlemcisi olduğunu söylemek gerek. İşlemcisinin modeli Snapdragon 835. Telefonla ilgili çok fazla ayrıntı yok. Ama şu kadarını söyleyebiliriz ki işlemcisi ve bataryası çok uzun süre dayanacak. Telefon stabil ve ergonomik. Diğer Nokia telefonlarında olmayan bir başka özellik ise OZO Ses Teknolojisi.

 

Bu teknolojiden biraz daha bahsedelim. Güçlü Snapdragon 835 işlemcinin yanı sıra üç boyutlu ses ve kulaklıklar için OZO Audio Teknolojisi kullanılacak. Ozo audio, sanal gerçekliği en iyi şekilde insan kulağına aktaran bir özellik. Bir bakıma sesin üç boyutlu hali diyebiliriz. Bu da inanılmaz bir ses deneyimi vaad edecek demek oluyor. Bu özelliğin Nokia 9'un diğer telefonlara göre en önemli kozu olacağı da konuşulanlar arasında. Şimdilik aldığımız duyumlar bu kadar. Bakalım bizi 2017'de nasıl bir nokia 9 bekliyor. Bunu zaman gösterecek.

Yorumla! Görüşleriniz bizim için önemli..

kapat