Yeni Buluşlar ve Teknolojik Gelişmeler

Teknoloji çağında her gün yeni buluşlar ve yeni teknolojik gelişmelerle karşı karşıyayız. Öyle ki teknolojinin nimetlerinden sonuna kadar yararlandığımız bu yıllarda Avrupa'lı dev şirketler kendilerini her gün bir adım öne çıkaracak yeni bir buluşu elimizin altına seriyorlar. Şimdi bu ürünlere şöyle bir göz gezdirelim.

 

Microsoft'tan harika bir ürün; Microsoft dokunmatik ekranlı yeni bir ürün piyasaya sürdü. Bu dokunmatik ekranlı üründe yok yok. Üzerine koyulan objeleri tanımlayabilen, fotoğrafları seçebilen ve müzik çalan bu tablet masa şeklindeki yeni ürünün adı "SURFACE". Yalnız fiyatı biraz pahalı olduğu için yanından pek geçilesi değil... Microsoft açıklamasında bu yazılımın aslında otel, restoran ve kumarhanelerde kullanılmak üzere geliştirdiklerini belirtti. Fiyatı ise 7-10 bin dolar arasında. Kişisel kullanım için oldukça pahalı olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca bu yazılımın fare ve klavye gibi kullanılabileceğini de belirtelim. Microsoft, gelecekte her yerde bu tür teknolojik araçların kullanılacağını tahmin ettiklerini ve bu ürünle yüz binlerce otel ve restoranın ilgilenebileceğini söylediler.

 

Xerox'tan silinebilir kağıt.

 

Xerox'un makine ve kağıt ve bilgisayar sarf malzemeleri ürettiğini biliyoruz. Fakat şu son günlerde bir tık farklı bir işe imza attılar. Silinebilir kağıt icat ettiler. Xerox yakınlarda duyurusunu yaptığı bu silinebilir kağıdı ABD'de kamuoyuna tanıttı. Şirket bu ürünle Time dergisi tarafından en iyi buluşlar arasında gösterildi.

 

 

Şirketin sözcüsü gelecekte çılgın boyutlarda kağıt tüketimini azaltmayı hedeflediklerini söyledi. Ürettikleri kağıda yazılan yazının 24 saat içinde kendiliğinden silindiğini ve defalarca kullanılabileceğini belirttiler. Yine ayrıca Xerox'un bir araştırmasına göre ofislerde kullanılan not kağıtlarının %45'i çöpe atılıyor. Bu da çok önemli bir nokta.

 

Çarpışma önleyen bir teknoloji; Japon otomobil üreticisi Nissan arı gözünden etkilenerek çarpışma önleyen bir teknoloji üretti. Şirket, arıların uçarken diğer haşerelerle çarpışmasını önleyen 360 derece görüş açısına sahip karmaşık göz yapılarından esinlendiklerini söyleyerek bu teknolojiyi nasıl geliştirdiklerini anlattı. Tokyo'da düzenlenen bir fuarda tanıttıkları br23c prototipi, 180 derece açıda 2 metreye kadar cisimleri algılayabilen bir sensör geliştirdi. Bu sensörler bir mikro işlemciyle iletişime geçip çarpışmayı önleyecek fren yada manevraları yaptıracaklar. Yani aracın önüne aniden bir insan çıktığında araç kendi kendi kendine manevra yapabilecek.

Yorumla! Görüşleriniz bizim için önemli..

kapat